oturum aç
oturum aç
Şifreni kurtar.
Bir parola size e-posta ile gönderilecektir.
Tarama Kategorisi
Genel
Saliha Kadın ve Salih Erkek Kimdir? (1)
Hz. Ümmü Ümâre (radıyallahu anhâ) bir gün Peygamber Efendimiz’in (aleyhissalâtu vesselâm) huzuruna gelir ve "Ey Allah'ın Resûlü! Gelen vahye bakıyorum, her şey erkekler için anlatılıyor. Kadınların çok zikredildiğini görmüyorum." der.…
Misafirperverliğin Babası: “Hz. İbrahim”
Hz. İbrahim (aleyhisselâm), bir çok ilklerin babası olduğu gibi yeryüzünde misafirperverlik ibadetini de başlatan bir nebidir.Bkz. Beyhâkî, Şuabu'l-İman, VI/395 (8641) O, sıklıkla evinin misafirsiz kalmaması ve sofraya onsuz oturmamak…
Peygamber Efendimiz’in (sav) Çocuklarını Yetiştirmesi (1)
Göz nuru, gönül süruru çocuklar, Allah’ın ailelere en büyük ihsanı. Yalnız bu ihsanın beraberinde getirdiği sevinç ve mutluluğa ilave bazı sorumluluklar da var ki bunlar, ruh ve bedenleri, fıtrat ve karakterleri, mahiyet ve istidatları,…
Sosyal İlişkiler ve İnsanları Tanıma
Dostluk, arkadaşlık, evlilik, akrabalık, komşuluk, ticaret, ortaklık, seçim, kefil olma veya istihdam hangi hususta olursa olsun ilişkilerde hayal kırıklığı, güven bunalımı, hüsran yaşamama ve ağır bedeller ödememe adına “insanları tanıma”…
İftar Verme Sünneti: Toplumsal Dayanışmanın En Güzel Göstergesi
Kur'ân ve Sünnet, Ramazan ayının diğer aylara farklılığını özellikle nazara verir ve mü’minleri bu bereketli zaman diliminde daha fazla ibadet u taata, iyiliğe ve sosyal dayanışmaya yönlendirir. Bu açıdan Ramazan ayı, sadece oruç ve Kur’ân…
ALLAH’IN KULLARINA BİR HEDİYESİ: “MİSAFİR AĞIRLAMAK”
Allah Resûlü (aleyhissalâtu vesselâm) bir gün ashâbına "Allah Teâlâ bir kavim için hayır murat edince onlara bir hediye ikram eder." buyurur ve ardından sükût eder. Bunun üzerine merakı daha da katlanan çevresindeki…
Hz. Abdullah bin Ömer (radıyallahu anh)
Hz. Abdullah bin Ömer'in (radıyallahu anh), Allah Resûlü'nün (aleyhissalâtu vesselâm) yetiştirdiği nadide ve abide şahsiyetlerden biridir. Sağlam imanı, örnek ahlakı, Kur'ân ve Sünnet'e aşkın bağlılığı, ilim ve irfanı ile İslam toplumuna…
Şeytanın Yakın Takibine Karşı: İSTİÂZE
İstiâze, her türlü kötülükten korunabilmek için gerekli sebepleri yerine getirdikten sonra (fiilî istiâze) kavlî dualarla, Allah'ın himayesini talep etmek demektir.
Bu kavram, Kur'ân'da Allah lafzı ile birlikte yedi, Rab ismi…
“Vesvâsu’l-hannâs” İnsanlar
Kur'ân-ı Kerim'in Nâs sûresinde "insî şeytanlar" olarak nitelendirdiği kimselere gelince onlar cin taifesinden daha tehlikeli olabilirler. Zira insanın hemcinsi olmaları hasebiyle farklarına varılamayabilir ya da "Ben kendimi onlardan…
Kur’ân’ın Son Sözü: “Nâs Sûresi”
Nâs sûresi, Kur'ân'-ı Kerim'in yüz on dördüncü ve son sûresidir. Nâs sûresinin anlamı doğru anlaşılmadan mü'min, insî ve cinnî düşmanlarını tanıyamaz, iç dünyasını, iman ve istikametini koruyamaz. Bunun için farklı yönleriyle Nâs…